image
 |  2 6 Липня 2018 | 07:35

Зростання цін на газ хочуть виправдати тим, що цього вимагає МВФ

У Міжнародному валютному фонді відкинули вже щонайменше 8 варіантів компромісів щодо підвищення ціни на газ для населення, які уряд України запропонував фонду за останній рік.
Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на своє джерело в українському уряді.
Зокрема, в уряді пропонували підвищувати ціни на газ поквартально, встановлювати населенню пільгові ціни на газ для певного соціального обсягу спожитого газу, а також пропонували виключити вартість транспортування газу з тарифу на газ для домогосподарств.
«Проте МВФ не погоджується на жоден з цих варіантів та продовжує ставити Україні ультиматум: або підвищення цін на газ, або відмова у продовженні співпраці в рамках кредитної програми», — повідомляє джерело «Інтерфаксу».

Наразі в уряді направили ще одну компромісну пропозицію щодо підвищення цін на газ для населення і очікують на реакцію фонду.
19 червня у своїй заяві очільниці МВФ Крістін Лагард повідомляла, що Україні, для отримання чергового траншу макрофінансової допомоги, необхідно підвищити ціни на газ для населення до ринкового рівня та збалансувати бюджет на рівні 2,5% бюджетного дефіциту.
Крім цього, Лагард у своїй заяві зазначила на необхідності віднесення до юрисдикції Вищого антикорупційного суду всіх справ, зокрема апеляцій на судові рішення першої інстанції з корупційних справ. Про це, зокрема, раніше заявляли представники антикорупційних організацій.
Раніше повідомлялося. що В Україні ціни на газ можуть вирости на 60-70%

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити