image
 |  0 12 Лютого 2019 | 09:29

ДБР повідомило про підозру силовику, який бив лежачого представника С14

Слідчі Центрального апарату ДБР повідомили про підозру працівнику Подільського управління поліції Головного управління Нацполіції Києва у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством, під час затримання представника "С14".

Про це повідомила перша заступниця Директора ДБР Ольга Варченко у Facebook. 

Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснюється Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних справ підслідних ДБР. 

"За результатами досудового розслідування встановлено, що працівник поліції, ображаючи особисту гідність одного з активістів, умисно вчинив дії, які: 

– явно виходять за межі його наданих йому прав та повноважень; 

– супроводжувалися насильством", - написала вона. 

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. 

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років. 

Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо: 

9 лютого на Контрактовій площі правоохоронці затримали учасників руху С14., які нібито мали зеленку, газові балончики та ножі і збиралися під час виступу кандидата у президенти Юлії Тимошенко провести акцію ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?". 

Затриманих доправили до відділення поліції, звідки згодом випустили, але забрали особисті речі. Вимагаючи повернути речі, представники С14 влаштували штовханину з правоохоронцями – тож поліцейські застосували силу до них.

Поліція відкрила три провадження: за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

Крім того, відкрито провадження щодо скоєння працівниками поліції правопорушення за ознаками ч. 2 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством).

Керівник київської поліції Андрій Крищенко запевнив, що поліція не перешкоджала проведенню акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі, але перепросив за правоохоронця, який при затриманні людей крикнув: "Лягай, Бандеро!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіку, який кричав «лягай, Бандеро», готують підозру (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити