image
 |  43 15 Листопада 2023 | 17:14

ДБР розслідує насильницькі дії військових та правоохоронців під час вручення повістки чоловіку в Одесі

Державне бюро розслідувань відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень щодо військових та правоохоронців, які посеред вулиці схопили чоловіка, одягли на нього кайданки та увезли у військкомат в Одесі 14 листопада.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

"14 листопада низкою одеських телеграм-каналів було поширено відео, на якому працівники обласного центру комплектування спільно з правоохоронцями одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали його в авто за нібито відмову від отримання повістки. Працівники ДБР розпочали розслідування цього інциденту та вже провели комплекс невідкладних слідчих дій, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали".

ДБР повідомляє, що наразі відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України). Триває досудове слідство, встановлюються всі обставини інциденту.

Державне бюро розслідувань запевняє, що і надалі перевірятиме законність проведення мобілізаційних процесів в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила доцента харківського університету, який працював на російське ГРУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити