image
 |  0 20 Січня 2021 | 16:52

Депутат Луцької міськради розповів, коли українці розпрощаються з малоросійством

16 січня в історії України відбулася знакова подія. Від цієї дати уся сфера обслуговування має перейти на українську державну мову. Це - вагомий крок на шляху до подолання наслідків багаторічної русифікації, метою якої було стирання національної ідентичності українського народу. Але його результативність залежить від кожного з нас. І вимірюється вона конкретними діями.

Таку думку висловив в мережі facebook голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міській раді Микола Федік.

"Російська мова в Україні з'явилася не просто так. Її масове поширення - наслідок успішної колоніальної імперської політики Москви. Те, що велика кількість етнічних українців послуговується мовою окупанта на 30 році незалежності, свідчить про серйозні провали у сфері державної інформаційної політики.

Коли українці приймуть рішення спілкуватися рідною мовою у побуті, на роботі, у сфері бізнесу та надання послуг. Коли не будуть автоматично переходити на російську мову у магазині, кафе, на діловій зустрічі. Коли остаточно позбудуться внутрішніх комплексів, що українська мова - не для великих міст. Коли встановлюватимуть україномовну версію програмного забезпечення та підписуватимуться українською мовою в соцмережах. Ось тоді можна буде говорити про остаточно прощання з малоросійством та "рускім міром", - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада підступно використала локдаун для підвищення цін на газ та електроенергію, - депутат Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити