image
 |  2 15 Січня 2021 | 11:30

Влада підступно використала локдаун для підвищення цін на газ та електроенергію, - депутат Луцької міськради

Влада Зеленського підступно використала запроваджений локдаун, щоб поінформувати українців про стрімкий ріст цін на газ і електроенергію.

Про це у коментарі в мережі Фейсбук написав голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міській раді Микола Федік.

Депутат прокоментував ухвалення Луцькою міською радою звернення до президента, Верховної Ради та уряду щодо скасування підвищених тарифів на газ та електроенергію.

"Поки весь цивілізований світ у час пандемії знижує податкове навантаження на малий бізнес, фінансово допомагає своїм громадянам і дбає про розвиток медицини, що роблять «слуги» і Зеленський? Запроваджують тарифний локдаун. І продовжують набивати олігархічні кишені.

В усіх українських політиків, які були при владі, є одна спільна ознака: вони дружньо кричать про недопустимість підвищення тарифів. Доводять, що українського газу та української електрики вистачить для того, щоб не піднімати комуналку. Але як тільки стають владою, перетворюються у слухняних пішаків олігархів на зразок Ахметова та Фірташа.

Ще рік тому президент Зеленський говорив про зниження тарифів. Але реальність виявилася інакшою, ніж красиві відосіки гаранта", - наголосив Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифний локдаун від Зеленського - це контрольний постріл проти українців, - депутат Луцької міськради

Депутат від ВО "Свобода" констатував, що ріст тарифів приведе до інфляції, зубожіння та нової хвилі падіння рівня життя українців. Також він відзначив час, який обрала влада, щоб повідомити суспільству новину про стрімке здорожчання газу та електроенергії.

"Влада Зеленського не лише брехлива, а й підступна. Новина про ріст тарифів сколихнула українське суспільство якраз у період локдауну. Певно влада думала цим збити протестний потенціал суспільства. Тим не менше, українці не стали сидіти вдома і в багатьох областях вийшли на протест. А тепер уявіть, що було б, якби саме в ці дні карантин не посилили? Якби не було заборони на масові зібрання? Людей було б більше в рази? Може це і є один з основних аргументів для запровадження локдауну".

На думку Миколи Федіка, вирішити питання постійного росту тарифів можна лише одним шляхом: ухваленням закону про стратегічні підприємства (зокрема обленерго та облгази), забороною приватизації стратегічних підприємств і поверненням у державну власність раніше приватизованих.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити