image
 |  4 1 Грудня 2022 | 13:49

Депутат просить перевірити діяльність служб таксі у Луцьку

Почастішали випадки звернень лучан зі скаргами на водіїв служб таксі, які працюють у Луцьку.

Про це йдеться у запиті депутата Луцької міської ради Андрія Білана (фракція ВО "Свобода") на адресу начальника відділу державного контролю за безпекою на транспорті у Волинській області Олександра Кічковського.

У запиті Андрій Білан повідомив, що до нього неодноразово звертаються виборці із скаргами на роботу водіїв кількох служб таксі щодо безпеки перевезення пасажирів. Зокрема почастішали випадки ДТП та порушень правил дорожнього руху за участі водіїв кількох служб таксі.

"Так, вчора, 29 листопада, у вечірній час трапилась чергова дорожньо-транспортна пригода на проспекті Волі, що у місті Луцьку за участі автомобіля компанії «Bolt» (номера авто АА 4054 ЕК). На місці події працювали патрульні. Хочу зауважити, що такі випадки ДТП за останні пів року досить часте явище.

До слова, щоб зареєструватися в програмі Opti, Uklon та Bolt, необхідно надіслати фотографію дійсного водійського посвідчення з відповідною категорією, реєстраційні документи на автомобіль та страховий поліс. Як бачимо, ані паспорта, ані медичних довідок не потрібно. Так само не перевіряють відомості про штрафи та навіть вироки за порушення правил дорожнього руху. Самі ж водії можуть узагалі не мати ліцензії таксиста, не бути ФОПами і, відповідно, не сплачувати податки.

У свою чергу, контроль за безпекою пасажирів у міському транспорті здійснюється працівниками укртрансбезпеки, однак, їх роботи не видно у сфері контролю за діяльністю міського таксі. Мало того, зазначені телефоні контакти не діють", - зазначає депутат.

Зважаючи на викладене, Андрій Білан просить посилити перевірку водіїв компаній Opti, Uklon, Bolt та інших подібних служб таксі у Луцькій міській об'єднаній територіальній громаді, провести перевірку на наявність ліцензій та сплати податків. А патрульну поліцію Луцька провести спільні рейди з працівниками Укртрансбезпеки та у випадку виялення порушень «Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» вжити заходів згідно Закону України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити