image
 |  9 5 Листопада 2021 | 12:49

Депутат Волинської облради назвав основну умову висунення узгодженого кандидата у президенти від проукраїнських сил

Головна умова для висунення узгодженого кандидата у президенти від проукраїнських сил - відмова Порошенка балотуватися на цю посаду.

Про це у інтерв'ю зазначив голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді Анатолій Вітів.

Депутат констатував, що наразі умовна проукраїнська опозиція не здатна висунути узгодженого кандидата на майбутніх президентських виборах.

"Зараз це нереально. По одній простій банальній причині. Колись я мав дискусію з одним із лідерів «Європейської Солідарності». Він агітував, що усі проукраїнські сили мають висунути єдиного кандидата на наступних президентських виборах. Звісно, мова йшла про Порошенка. Я відповів: висунення узгодженого кандидата можливе лише якщо Порошенко не буде балотуватися у президенти. А свій потужний фінансовий ресурс спрямує заради спільної справи – привести до влади проукраїнську команду та сформувати проукраїнський уряд. Кандидатом має бути людина, яка сповідує українські цінності. Для якої армія, мова, віра є не пір-технологією, як було у Порошенка, а світоглядним переконанням. Знаючи Порошенка, дуже сумніваюся, що він спроможний визнати, що немає шансів перемогти. Він до останнього буде переконувати себе, що здатний знову стати главою держави. Своїми безапеляційними претензіями на лідерство Порошенко робить радше антиукраїнську справу. Він не дозволяє сформуватися новим, більш перспективнішим політикам з українськими цінностями. Чим скоріше Порошенко зійде з арени в якості майбутнього кандидата у президенти, тим краще".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ні війни, ні миру, - депутат Волинської облради про відносини з ОДА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити