image
 |  9 12 Лютого 2020 | 11:48

Депутат Волинської облради просить посилити патріотичне виховання у закладах освіти

Депутат Волинської облради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик направив запит до голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка щодо належного вшанування Героїв Небесної сотні, Героїв російсько-української війни та актуалізацію відповідних заходів у програмах патріотичного виховання в навчальних і культурних закладах краю.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Як зазначив Олександр Пирожик, до нього надходять звернення від родин Героїв Небесної сотні, представників національно-патріотичної громадськості краю, ветеранів російсько-української війни, у яких порушуються питання належного вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні, Героїв російсько-української війни.

«Наближаються чергові роковини розстрілу Небесної сотні, трагічні події перших днів і тижнів російсько-української війни, основний тягар якої узяли на себе воїни-добровольці. Хотілось би, аби в наших освітніх і культурних закладах ці дати і ці герої не залишились не пошанованими. Аби в нас пропагувалась українська героїка, і був чіткий Календар пам’ятних дат нової та новітньої історії України, який мав би бути впорядкований і актуалізований, із урахуванням пам’ятних дат новітньої історії, і який прошу мені надати.

Це потрібно, аби в наших освітніх і культурних закладах не пропагувалася російська окупаційна історія та історіографія, як це має місце на Любешівщині. Кричущий факт: на Любешівщиніза гроші кума Путіна Віктора Медведчука видана і пропагується антиісторична книга колишнього першого секретаря Волинського обкому КПУ Петра Бущика «Вистояли і перемогли». Це – недешеве ілюстроване видання у твердій палітурці, яке несе на волинські терени «русскій мір» і ворожу кремлівську пропаганду. В якому героями показані не ті, хто боровся за незалежну Українську державу, а прислужники Кремля та пособники російських окупантів і де російські окупанти названі «пабєдітелями» і «асвабадітєлями», - наголосив Олександр Пирожик.

Олександр Пирожик просить у голови Волинської ОДА надати відповідь на цей запит особисто, а не за підписом підлеглих, як це було з відповідями на його попередні депутатські звернення.

Читайте також: Фракція «Свободи» у Волинській облраді - проти олігархічного Трудового кодексу Зеленського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити