image
 |  0 4 Вересня 2018 | 06:29

Депутати Іваничівської райради вимагають встановлення фіксованого розміру доплати за престижність вчителям

Депутати  Іваничівської  районної  ради  прийняли  звернення до  міністра освіти і науки України Лілії Гриневич і Голови Верховної Ради України Андія Парубія з вимогою встановлення    фіксованого  розміру  доплати  за престижність вчителям
Про  це  інформує  власкор  «ВолиньUA».
Під  час  засідання  позачергової  сесії  під  головуванням  свободівця  Андрія  Бадзюня  депутати  одноголосно  підтримали  звернення,  в  якому  пропонують закріпити на законодавчому рівні фіксований розмір доплати за престижність вчителям, незалежно від того, в якій громаді знаходиться даний навчальний заклад.
 «Тим самим знизивши рівень напруги в середовищі вчителів. В Нову Українську Школу треба вступати з хорошим психічним настроєм, щоб всі сили віддати дійсно почесній та потрібній роботі педагога.» - йдеться  у  зверненні.

ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ


Згідно з частиною 4 статті 77 Бюджетного кодексу при затвердженні відповідних бюджетів, місцеві ради мають передбачати видатки, необхідні для першочергового забезпечення потреби в коштах на оплату праці працівників освіти відповідно до встановлених законодавством умов оплати праці.
У різних регіонах, об’єднаних територіальних громадах, населених пунктах різні відсотки доплати за престижність вчительської праці. І часто вчителі, які ввійшли в новостворені громади, отримують меншу доплату, ніж ті їхні колеги, які
залишились в районі.
Тому, пропонуємо закріпити на законодавчому рівні фіксований розмір  доплати за престижність вчителям, незалежно від того, в якій громаді знаходиться даний навчальний заклад. Тим самим знизивши рівень напруги в середовищі вчителів. В Нову Українську Школу треба вступати з хорошим психічним настроєм, щоб всі сили віддати дійсно почесній та потрібній роботі педагога.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити