image
 |  5 30 Травня 2023 | 14:18

Депутати Ковельської міськради забрали землі у московського патріархату

Депутати Ковельської міської ради підтримали проєкт рішення "Про припинення права користування земельними ділянками" церквам московського патріархату.

Про це на сторінці у facebook повідомила депутат Ковельської міськради від ВО "Свобода" Ірина Луцик.

"Депутати Ковельської міської ради під час сьогоднішньої чергової сесії підтримали та проголосували за проєкт-рішення "Про припинення права користування земельними ділянками" для церков московського патріархата. Сподіваємось і далі досконало перевірять всі ті незаконні забудови і винні понесуть відповідальність", - зазначила обраниця.

Таким чином, депутати проголосували за припинення права постійного користування одинадцяти храмам МП на території Ковельської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозному митрополиту Лебідя, який служив на Волині, продовжили домашній арешт

Слід нагадати, що попередньо проєкт рішення щодо інвентеризації земельних ділянок, які перебувають у користуванні УПЦ МП на території міської громади був ініційований фракцією ВО "Свобода".

"Таке рішення потрібно було ухвалювати вже давно. Не секрет, що московська церква - один з важливих і останніх форпостів "руского міра" в Україні. Це не релігійна структура, а ідеологічна установа. Вона виконує місію індоктринації масової свідомості і просуває тези кремлівського пропаганди серед населення", - коментував тодішнє рішення голова фракції ВО "Свобода" у Ковельській міськраді Валерій Черняков.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити