image
 |  11 11 Квітня 2023 | 11:03

Депутати Луцької райради вимагають заборонити діяльність московського патріархату на території району

Депутати Луцької районної ради вимагають заборонити діяльність УПЦ МП на території району, а також звернулися джо вірян московського патріархату, аби вони розірвали будь-які зв’язки з російською православною церквою.

Про це йшлося під час засідання сесії райради 11 квітня, - пише ВолиньUA.

Зокрема обранці громади без обговорень та суперечок підтримали обидва проекти рішень: "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Луцького району" та "Про звернення депутатів Луцької районної ради до вірян Української православної церкви московського патріархату".

Проекти рішень зачитав голова постійної комісії з питань законності, очільник фракції ВО "Свобода" у Луцькій районній раді Микола Романюк.

Враховуючи антиукраїнську та антидержавну позицію релігійних організацій (об'єднань) Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви), яка не засудила російську агресію в Україні та злочини московських окупантів впродовж війни, непоодинокі факти колаборації представників церкви московського патріархату з державою-окупантом, районна рада вирішила звернутися до Президента України визначити відповідно до статті 93 Конституції України законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» невідкладним - для його позачергового розгляду Верховною Радою України та заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Луцького району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» у двох міськрадах на Волині вимагає припинити права користування землею храмам московського патріархату

"Задовго до початку відвертої агресії росії, на жаль, тривала і духовна окупація України. Наративом «Україна – це малоросія і частина єдиної росії» служителі української філії російської церкви роками зомбували вірян. Війна ж остаточно викрила справжню подобу московитської агентури у рясах. З 2014 року і дотепер СБУ та правоохоронцями зібрано численні докази сприяння УПЦ МП окупантам: у коригуванні вогневих ударів, захопленні міст і сіл, зберіганні зброї та переховуванні воєнних злочинців у церквах і монастирях. За кремлівськими методичками священники московського патріархату співають осанни «матушкє-русі», але відмовляються відспівувати наших загиблих героїв, виправдовують війну і просто у храмах власноруч лупцюють військовослужбовців.

Така поведінка усе частіше спонукає релігійні громади до добровільного і остаточного роз’єднання з московським патріархатом. Наш заклик до тих вірян УПЦ МП, хто ще не насмілився чи вагається. Цей час настав! Зректися духовних тягарів чужої ідеології сьогодні – це уберегти наших дітей від рабства і меншовартості завтра. Звільнитися від упередженості та розбрату зараз – відсвяткувати перемогу над ворогом невдовзі.

Православні! Ми не ділимо Бога, але нас розділили, щоб поневолити і знищити. Чи потрібні ще докази, коли нас позбавляють життя, мордують, ґвалтують, викрадають наших дітей, а домівки рівняють із землею?! Полишайте осередки російської церкви, ставайте на бік правди", - йдеться у зверненні до вірян.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити