image
 |  16 5 Квітня 2023 | 18:58

«Свобода» у двох міськрадах на Волині вимагає припинити права користування землею храмам московського патріархату

Депутати фракції ВО "Свобода" у Луцькій та Ковельській міських радах вимагають припинити права користування землею храмам московського патріархату.

Про це повідомили депутати на сторінці у facebook.

"Незважаючи на російську військову агресію, в Україні продовжує функціонувати структура, індоктринована ідеологією «руского міра», яка заперечує право на українську незалежність і активно поширює російські наративи. Її назва - Українська православна церква. (УПЦ МП). Діяльність кліриків цієї релігійної установи спрямована на підрив української державності. Свідчення цьому - численні факти співпраці діячів УПЦ МП з російською окупаційною владою.

Серед прихожан УПЦ МП поширені російські пропагандистські тези, які виправдовують московську агресію. В умовах коли центральна влада довгий час не наважується зробити рішучі кроки, важливо проявити ініціативу на місцях і висловити позицію громади щодо діяльності релігійної установи, яка афільована з країною-агресором.

Тому фракція ВО «Свобода» у Луцькій міській раді звернулась до Луцького міського голови з пропозицією скликати сесію Луцької міської ради і розглянути питання про припинення права постійного користування земельними ділянками Українській Православній Церкві (московського патріархату) на території Луцької міської територіальної громади, - написав депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Волиньради ініціюють заборону московського патріархату та розірвання договору оренди землі із Зимненським монастирем

"Сьогодні подали від фракції ВО «Свобода», звернення до міського голови Ігора Чайки, про скликання позачергової сесіі, на якій просимо розглянути питання про припинення права постійного користування земельними ділянками Української Православної Церкви (московського патріархату) на території Ковельської міської територіальної громади", - повідомив депутат Ковельської міської ради від ВО "Свобода" Валерій Черняков.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити