image
 |  0 27 Травня 2019 | 15:12

Депутати Львівради хочуть відправити мера від «Самопомочі» Садового у відставку

Депутат Львівської міської ради Маркіян Лопачак разом із колегами зареєстрував ухвалу про дочасне припинення повноважень мера Львова Андрія Садового. Свої дії він пояснює тим, що міський голова фактично і так не виконує своїх обов’язків.

Про це Маркіян Лопачак сказав у коментарі ІА “Вголос”. 

“Міський голова Львова Андрій Садовий фактично не виконує своїх повноважень. Останніх кілька років Садовий частіше з’являється на усіх ток-шоу, ніж у Ратуші. Він фотографується з котиками, собачками, записує відеозвернення, натомість на сесіях Львівської міської ради, на апаратних нарадах, на засіданнях виконкому його немає”, – пояснив депутат. 

Також Лопачак пригадав те, що наразі місто вкотре може очікувати “сміттєва криза”. 

“Поки він грається у велику політику, місто абсолютно неготове до повернення йому повноважень з вивозу сміття, а члени команди мера потрапляють до рук правоохоронців за мільйонні хабарі, як це сталося з керівником ЛКП “Збиранка” (нагадаю, що представники СБУ затримали останнього за рекордний в історії міста хабар у 5 мільйонів гривень). Отож місто – на грані чергового сміттєвого колапсу у Львові, який ми не маємо права допустити”, – наголосив ЛЛопачак. 

Депутат ЛМР пригадав дерибан чиновниками Садового міських коштів. 

“Було також було безліч скандалів, про які не можливо мовчати. Перший – це “Грибовицьке сміттєзвалище”. Є рішення суду про те, що бездіяльність мера Львова Садового і стала причиною Грибовицької трагедії. Останньою краплею терпіння для мене та колег стала передача 28 млн грн російському олігарху, котрий знищив “Львівський автобусний завод, Чуркіну. Такі гроші з міського бюджету були передані тихо, без погоджень бюджетної комісії та сесії Львівської міської ради. Натомість на черговому пленарному засіданні, котре мало відбутись минулого тижня було десятки питань по розкраданні землі, дерибану 500 млн грн бюджетних коштів для статутних фондів. Незважаючи на те, що багато людей прийшли на сесію, вимагаючи відповідей на свої питання, Садовий банально втік із міськради. А вже ввечері ми спостерігали його з екранів центральних телеканалів. Лише зареєстрована ухвала про дочасне припинення повноважень міського голови змусила Садового повернутися на своє робоче місце. 

Екс-мер Садовий з таким підходом зникне, як з української політики, так із місцевого, львівського самоврядування. Ми зробимо усе, щоб у законний спосіб Андрій Садовий втратив крісло мера Львова”, -пояснив Лопачак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Самопоміч» таки «посипалась»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити