image
 |  5 29 Січня 2021 | 16:33

Депутати не дозволили «Ковельтеплу» одержати непрозорий фінансовий лізинг

Фракція ВО «Свобода» в Ковельській міськраді не дала голосів за надання дозволу підприємству теплових мереж «Ковельтепло» на одержання фінансового лізингу, оскільки він не був належно обгрунтованим.

Про це написала в групі «Ковельська Свобода» депутат міської ради від ВО «Свобода» Ірина Луцик.

Зі слів Ірини Луцик, проєкт рішення "Про надання дозволу підприємству теплових мереж "Ковельтепло" на одержання фінансового лізингу" виявився вагомим, проте дуже спірним.

"Хочу відразу пояснити нашу позицію, яку оголосив голова фракції ВО "Свобода" Валерій Черняков, ми не хочемо голосувати за мильні бульбашки та не обгрунтовані цифри вартості, авансові платежі, відсотки і т.д.

Оскільки на бюджетній комісії та на сесії міської ради не було надано конкретних та достовірних даних, ми не підтримали дане рішення і відправили на доопрацювання.

Досить вже не прозорих дозволів, коли буде обгрунтована, чітка документація, тоді розглянемо, затвердимо та підтримаємо", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому «Луцьктепло» залишило без гарячої води низку будинків?

"Підприємство теплових мереж «Ковельтепло» просило надати дозвіл на отримання фінансового лізингу в розмірі близько 22 мівльйони гривень. Однак його представники так і не змогли дати чіткі відповіді на питання, які ми їм задавали. Ні про те, в якому банку береться лізинг і на яких умовах його доведеться повертати, ні про те, яка вартість котлів, які вони збиралися за ці гроші купувати. Тобто, не змогли обгрунтувати ні того, чому саме таку суму просять, ні довести надійність чи підтвердити репутацію банку-партнера. Ми не могли голосувати за отримання «Ковельтеплом» настільки непрозорого фінансового лізингу", - пояснила у коментарі «ВолиньUA» Ірина Луцик.

У результаті проєкт рішення не набрав необхідної кількості голосів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити