image
 |  4 15 Квітня 2021 | 16:19

Депутати Нововолинської міськради звернулися до Прем'єр-міністра щодо відключення електропостачання на шахті №9

Депутати Нововолинської міської ради звернулися до Прем'єр-міністра України з приводу вирішення проблеми з відключенням електроенергії на шахті №9.

Про це стало відомо під час сесії міськради.

До депутата Нововолинської міської ради від ВО "Свобода" Вадима Киричука звернулися шахтарі в особі директора шахти №9 Володимира Юрківа щодо відключення електроенергії на підприємстві.

За словами заявників, на сьогошній день, у зв'язку із заборгованістю за спожиту електроенергію Державному підприємству "Регіональні електричні мережі" світло на шахту обмежене і дає можливість проводити тільки роботи з відкачування води з шахти.

Необхідно відмітити, що через відсутність електроенергії не працює ні стаціонарна, ні резервна система телефонного зв'язку. Саме тому, у випадку виникнення аварійної ситуації неможливо ввести в дію заходи плану ліквідації аварії, які передбачають порятунок людей і ліквідацію наслідків аварії.

Тому, на сесії депутатами було приняте рішення звернутися до Прем'єр-міністра щодо вирішення проблеми з відключенням електроенергії на шахті №9.

Більшість депутатів підтримали дане звернення.

Слід зазначити, що тривалі перерви виробничого процесу можуть призвести до підтоплення, завалів гірничих виробок та інших аварійних ситуацій і в результаті до втрат державного майна, а також робочих місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати від «Свободи» Нововолинської міськради занепокоєні закриттям медичних закладів у селах (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити