image
 |  4 15 Квітня 2021 | 13:11

Депутати від «Свободи» Нововолинської міськради занепокоєні закриттям медичних закладів у селах (ВІДЕО)

Депутати від фракції ВО "Свобода" занепокоєні закриттям медичних закладів у селах Грядівського старостинського округу.

Таку інформацію озвучив свободівець Володимир Томчук під час засідання Нововолинської міської ради 14 квітня.

Депутат поінформував колег, що на території округу функціонувало 3 ФАПи і лікарська амбулаторія. Зі слів Володимира Томчука після об'єднання із містом розпочалося планомірне закриття медичних закладів у селах, більшість медиків переведені на роботу в місто, або звільнені. Депутат запевняє, що на сьогодні на всі 4 медичні заклади залишилася одна медична фельдшерка.

"Під час передвиборчої кампанії основні претенденти на голову міської ради заявляли, що закривати заклади медицини, освіти, культури в селах не будуть. Я скептично відносився до цих обіцянок, але не думав, що так оперативно будуть закривати ці заклади, в такому собі турбо-режимі. Пройшло 4 місяці, як ми існуємо як об'єднана громада, а фактично медичні заклади на території Грядівського старостинського округу майже закриті. На території цієї сільської ради функціонували 3 медичні пункти та амбулаторія, протягом останнього часу працівники цих закладів або звільнені, або переведені на роботу у міську лікарню. Залишилася лише одна фельдшер і її також мають перевести на роботу в місто", - зазначив депутат.

Детальніше - у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Карпус вчергове «розвів» громаду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити