image
 |  2 21 Грудня 2020 | 17:12

Депутати Підгайцівської ОТГ вимагають передбачити у бюджеті громади премії для працівників ЗДО

17 грудня в Підгайцівській сільській раді під час проведення бюджетної комісії відбувся конфлікт між начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Скороход Жанни Калениківни, бухгалтером відділу та присутнім на цій комісії депутата Підгайцівської сільської ради, голови фракції ВО «Свобода» Столярчуком Тарасом.

Депутат звернувся з проханням розглянути питання заробітних плат вихователям, няням та працівникам дитячих садочків. Передбачити при формуванні бюджету на 2021 рік преміювання за інтенсивність та престижність праці, стаж, що дозволить збільшити розмір оплати праці працівників ЗДО у громаді.

На прохання депутата надати інформацію з приводу заробітних плат та премій директора будинку культури села Підгайці та клубу в селі Крупа, у відповідь почув від бухгалтера, що це комерційна таємниця.

Вже на наступний день на засіданні комісії з питань депутатської етики, законності, соціального захисту, освіти, культури, молоді і спорт, Тарас Столярчук, який є членом цієї комісії, підняв питання конфлікту, який виник під час засідання на бюджетній комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найбагатших громад неподалік Луцька приховує зарплати директорів комунальних закладів

З цього приводу на комісії було прийнято рішення та доручити голові комісії Богдану Сінчуку написати запрошення начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Скороход Ж.К. для надання інформації членам комісії про стан справ в очолюваному відділі, зокрема щодо результатів роботи відділу у 2020 році та запланованих заходів на наступний рік, стан витрачених коштів з розбивкою по галузях освіти та культури за поточний рік, а також план-витрат у 2021 році, стан реорганізації шкільних та сільських бібліотек, штатні розписи працівників будинків культури з зазначенням посадових окладів працівників, а також робітників шкіл громади.

Як повідомив у себе на сторінці у соцмережі фейсбуці голова комісії Богдан Сінчук, запрошення він передав та очікують на зустріч з начальником відділу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити