image
 |  7 12 Липня 2021 | 16:16

Через маніпуляції окремих депутатів Мар’янівська громада може втратити 1,25 мільйона на ремонт дороги (ВІДЕО)

Звернення депутата Ігоря Богоноса у правоохоронні органи, а також до сесії селищної ради – про скасування рішення виконавчого комітету щодо будівництва дороги між селами Борочиче та Борисковичі – тягне за собою втрату коштів субвенції з обласного бюджету в сумі один мільйон 250 тисяч гривень.

Про це заявив у відеозверненні до мешканців громади на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Мар’янівської селищної ради, висуванець ВО «Свобода» Олег Басалик.

«На правобережній частині річечки Гнила Липа поблизу славнозвісних Катеринських гір (Катеринських валів) розташувалися мальовничі села Борочиче та Борисковичі, відстань між якими – 1 кілометр. На жаль, між ними немає дорожнього сполучення з твердим покриттям. Ці села до часу створення громади відносилися до двох різних сільських рад, які не ставили за мету вирішити це питання. Оскільки після створення Мар’янівської громади ці села увійшли до її складу, облаштування ділянки дороги твердим асфальтованим покриттям дало би змогу мешканцям зекономити свій час та фінансові ресурси. Також значною мірою скоротився би час доїзду екстрених служб. А враховуючи, що місце для створення кладовища розташоване практично посередині цієї дороги, це є додатковим вагомим аргументом у цьому питанні. Облаштування цієї ділянки дороги, враховуючи зазначену проблематику, вирішило би цілий ряд інфраструктурних та соціально-економічних проблем зазначених сіл», – пояснює Олег Басалик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині відзначає поважний ювілей зв'язкова УПА Марія Семенюк (ФОТО)

Зі слів Олега Басалика, мешканці сіл Борочиче та Борисковичі неодноразово зверталися до нього з проханням вирішити питання з поліпшення грунтового покриву на цій ділянки дороги. Цю ж проблему порушував у своєму депутатському зверненні депутат селищної ради минулого скликання, нині настоятель церкви святого Іова села Борисковичі Сергій Кравчук.

Тож коли в громаду надійшов лист із обласної державної адміністрації щодо невідкладного визначення дороги комунального значення для включення до переліку для співфінансування з обласного бюджету, він скликав засідання виконавчого комітету. На розгляд виконавчого комітету та прийняття колегіального рішення було внесено три дороги комунального значення. Це зокрема: дорога комунального значення на вулиці Незалежності в селищі Мар’янівка; вулиця Набережна села Ржищів, а також вулиця Садова села Борочиче, щоб з’єднати це село з селом Борисовичі. Виконавчий комітет прийняв рішення включити до переліку саме цю дорогу – між двома селами громади.

«На даний час відбувається процедура закупівлі послуг у системі Prozorro, відповідно до якої буде визначено переможця, укладено з підрядною організацією договір на виконання робіт, що дасть можливість розпочати будівельні роботи і по можливості завершити ці роботи ще в цьому році. Гадаю, що здоровий глузд та суспільна потреба візьмуть гору над власними потреба та амбіціями окремих осіб. І таки буде можливість у найкоротший час збудувати цю ділянку дороги», – підкреслює Олег Басалик.
 
Наразі ж реалізація цього наміру, зі слів Олега Басалика, опинилося під загрозою.
 
«Звернення депутата Ігоря Богоноса у правоохоронні органи, а також до сесії селищної ради – про скасування рішення виконавчого комітету щодо будівництва дороги між селами Борочиче та Борисковичі тягне за собою втрату коштів субвенції з обласного бюджету в сумі один мільйон 250 тисяч гривень... Як голова селищної ради, я зобов’язаний діяти у межах та у спосіб, передбачений чинним законодавством, та відстоювати інтереси громади, а не задовільняти особисті інтереси депутата, який проживає на вулиці Садовій», – резюмує Олег Басалик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити