image
 |  4 27 Червня 2019 | 13:19

Депутати райради ліквідували Володимир-Волинське ТМО

Депутати Володимир-Волинської райради ліквідували комунальний заклад охорони здоров’я Володимир-Волинське ТМО.  

Відповідне рішення було прийнято 27 червня 2019 року на сесії райради, - передає «ВолиньUA».

Головний лікар цієї установи Олександр Клачук розповів, що лікарня буде надавати послуги по лікуванню пацієнтів, буде звітуватися і за кількістю пролікованих пацієнтів, в залежності від складності випадків, буде отримувати кошти від Національної служби здоров’я України.

- Національна служба здоров’я України висунула деякі вимоги до договорів при підписанні з комунальними підприємствами, а саме - тільки з комунальними установами вона буде підписувати прямі договори. Першим пунктом є вимога, що лікарня має бути комунальним підприємством. Є рішення Володимир-Волинської міської ради про створення комунального підприємство Володимир-Волинське ТМО. У структуру будуть входити ті установи, які сьогодні розташовані на території міста. Та враховуючи існування Устилузької лікарні, соціальний фактор, на ваш розгляд виноситься проект рішення про ліквідацію установи Володимир-Волинське ТМО. Ми плануємо перейти в режим роботи комунального підприємства з 1 жовтня 2019 року, бо і з цієї дати Національна служба здоров’я України почне підписувати договори з комунальними підприємствами.

За словами Олександра Клачука, проект рішення викликав чимало дискусій, оскільки невідомою є подальша доля Устилузької лікарні. Саме тому відбулася нарада, де були присутні керівники району, голови ОТГ, перший заступник мера Володимира, представники ТМО.

- Прийнято рішення про ліквідацію Устилузької міської лікарні і створення на її базі стаціонарних ліжок окремого терапевтичного відділення. У перспективі, в залежності від оформлення всіх юридичних питань, ці стаціонарні ліжка будуть включені на праві терапевтичного відділення №2 у склад комунального підприємства Володимир-Волинського ТМО.

Депутат райради від ВО «Свобода» Павло Карпюк запитав чи ці домовленості по Устилузькій лікарні оформлені письмово і є зобов’язаннями міської влади Володимира. У відповідь почув, що існують лише усні домовленості. Втім, після того як міський голова Устилузької громади Віктор Поліщук закликав депутатів підтримати рішення про ліквідацію ТМО, депутати одноголосно проголосували «За».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більш недієвого керівництва району я не пам’ятаю, - Павло Карпюк про дует керівників Володимирщини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити