image
 |  0 24 Січня 2018 | 06:46

Депутати та працівники Люблинецької ради вчилися здійснювати свою діяльність публічно та прозоро

18 січня 2018 року у Люблинецькій об’єднаній територіальній громаді, за ініціативи Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН населення, пройшло навчання для депутатів та працівників органів самоврядування.
Про це 24 січня 2018 року повідомили у ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».
Семінар на тему «Забезпечення публічності та прозорості у діяльності обраних та посадових осіб місцевого самоврядування» не є новизною для громад, але системність навчання дає свої результати та розставляє точки над «і»…
Багато чого ми знаємо та використовуємо у своїй діяльності, але деякі моменти і важливі питання, які з’являються в процесі роботи і на вирішення чи вичитку яких не завжди є час і можливість – ви сьогодні дали відповідь…і ми вам за це вдячні, - коментує голова селищної ради Наталя Сіховська.

Спілкування відбувалося більше в форматі питання-відповідь, де експерт заходу – Михайло Шелеп радо допомагав порадами та посиланнями на законодавство. Розбираючи теми прозорості, публічності та підзвітності, спікер наголосив на необхідності депутатів та працівників ради правильно реагувати на запити і що головне – давати на них відповіді.
Нещодавно була ситуація з двома ОТГ, які на офіційні запити не бажали відповідати, виясняли через юристів причини запитів чи посилалися на те, що інформація є на сайті… це є порушення законодавства України. Виявляється вони не розуміють, що це є їхній прямий обов’язок… - ділиться Михайло.

Багато уваги приділили правам, можливостям та обов’язкам депутатів та старост у представленні інтересів громад.
Наприкінці 2017 року представники Люблинецької ради провели відкрите звітування та бюджетні слухання по громадах.
Ми намагаємося бути відкритими та створювати механізм комунікації з мешканцями. На відкритій зустрічі можна поставити питання напряму голові громади і отримати допомогу чи варіант рішення проблеми, - коментує заступник селищної голови пан Михайло Кухарчук.

Таким чином громада відчула на собі, що впровадження ефективних інструментів прозорості та публічності забезпечують відкриті і приязні взаємовідносини влади та громади та сприяють підвищенню рівня загальної довіри один до одного.
Семінар відбувся в межах реалізації проекту «Майстерня комунікації влади та населення у об’єднаних територіальних громадах Волині через використання інструментів місцевої демократії», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити