image
 |  9 5 Квітня 2023 | 15:58

Депутати Волиньради ініціюють заборону московського патріархату та розірвання договору оренди землі із Зимненським монастирем

Депутати Волинської обласної ради ініціюють заборону московського патріархату та розірвання договору оренди землі із Зимненським монастирем МП та відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам'ятками архітектури.

Про це повідомив на сторінці у facebook очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів, - пише ВолиньUA.

"Українська православна церква московського патріархату (УПЦ МП) як частина російської православної церкви (РПЦ) практично залишилася останнім ідеологічним форпостом держави-агресора на території України. В умовах заборони діяльності проросійських політичних партій, УПЦ МП стала в Україні своєрідним інкубатором, де зберігаються, поширюються і популяризуються ідеї "руского міра". Діяльність Української православної церкви (московського патріархату) носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер. УПЦ МП є структурним підрозділом Російської православної церкви, яка відома своїми стосунками з російськими спецслужбами, а її служителі ніколи не приховували свого світоглядного зв'язку з москвою.

Після повномасштабного вторнення росії 24 лютого 2022 року суспільству стали відомі численні приклади, коли священослужителі УПЦ МП не раз затримувалися правоохоронними органами через шпіонаж на користь держави-агресора. Служителі цієї релігійної структури досі активно поширюють брехливі тези кремлівської пропаганди. Україна у них сприймається як складова частина російської імперії. УПЦ МП як інституція завжди була інструментом зовнішнього московського впливу. За таких умов збереження діяльності цієї структури означатиме збереження загрози для існування української державності. Саме тому, наша фракція ВО «Свобода» у Волинській обласній раді, спільно з фракціями ПП «За майбутнє» (Igor Lekh) та ПП ВО «Батьківщина» (Григорій Пустовіт) звернулися до голови Волинської обласної ради з проханням скликати позачергову сесію Волинської обласної ради, на розгляд якої винести питання: «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Волинської області»", - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колись служив на Волині: росія вимагає від України звільнити митрополита МП Павла

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити