image
 |  18 10 Вересня 2020 | 14:10

Депутати Волиньради підтримали звернення щодо недопустимості перегляду мовного законодавства

Волинська обласна рада підтримала проєкт рішення «Про Звернення Волинської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо недопустимості перегляду мовного законодавства», ініційований фракцією Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Про це стало відомо 10 вересня під час сесії облради.

"Громадськість Волинського краю, близько 97,7% населення якого постійно спілкується державною українською мовою, як і все прогресивне українське суспільство, глибоко обурені намірами високопосадовців руйнувати основи Української державності.

До таких спроб зокрема належать публічно виголошені наміри обмежити використання української державної мови у публічній сфері.

Зокрема 20 травня президент України Володимир Зеленський заявив про потребу «навести порядок з мовними квотами», щоб усунути нібито «несправедливість щодо людей, які не є україномовними».

А вже 27 травня голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив про потребу змінювати діючий в Україні Закон про мову.

В той же час українські суди буквально закидають чисельними позовами від імені депутатів монобільшості з вимогою очорнити символи Української державності.

Крім публічних заяв, центральна влада перейшла до конкретних кроків – у Верховній Раді України вже зареєстровані ряд законопроєктів, що спрямовані на руйнування мови, а відтак – держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада присвоїла звання «Почесний громадянин Волині» загиблим учасникам АТО/ООС та Революції Гідності

Ми, депутати Волинської обласної ради, переконані, що такі заяви руйнують єдність нації. Це – чергова спроба розбратати українців. Все це призводить до перетворення України в колонію та провокує громадянський конфлікт.

У зв’язку з викладеним, звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України з вимогами:

1. Не допустити перегляду мовного законодавства.

2. Припинити нападки на основи української нації та державності.

3. Зупинити політику малоросійства та нищення Української держави", - йдеться у тексті звернення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити