image
 |  2 10 Вересня 2020 | 12:11

Волинська облрада присвоїла звання «Почесний громадянин Волині» загиблим учасникам АТО/ООС та Революції Гідності

Волинська обласна рада прийняла рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин Волині" (посмертно) учасникам АТО/ООС та учасникам Революції Гідності.

Про це стало відомо під час сесії облради 10 вересня.

"Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про звання «Почесний громадянин Волині», затвердженого рішенням обласної ради від 18 серпня 2000 року № 13/23 (зі змінами та доповненнями, внесеними рішеннями обласної ради від 29 березня 2005 року № 19/43, 23 грудня 2008 року № 25/5, 30 вересня 2015 року № 36/109, 17 грудня 2019 року № 27/10), враховуючи висновки постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією від _____2020 року № _____, обласна рада вирішила:

1. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові присвоїти звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно) загиблим (померлим) жителям області (учасникам АТО/ООС). Перелік можна глянути ТУТ

2. За особисту мужність і героїзм, виявлені у боротьбі за незалежність, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові присвоїти звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно) загиблим жителям області (учасникам Революції Гідності). Перелік можна глянути ТУТ.

3. Відділу фінансово-господарського забезпечення діяльності ради (Олена Мельничук) забезпечити вручення членам сімей осіб, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно), посвідчення та пам`ятні статуетки.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією", - йдеться у тексті рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиньоблрада звернулася до голови ВРУ щодо розслідування обставин загибелі українських військових під Іловайськом, Дебальцевим та Слов’янськом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити