image
 |  2 12 Грудня 2019 | 12:46

Держава не хоче захищати українців в Україні, - депутат Луцької міськради

Вбивство українця Артема Мирошниченка у місті Бахмут за те, що він говорив українською мовою свідчить, що держава не захищає українців навіть у власній країні.

Про це під час акції «Убитий за мову» під стінами Головного управління поліції Волинської області заявив голова Луцької "Свободи" Микола Федік.

"В Україні парадоксальна ситуація. В ній небезпечно бути українцем, говорити українською мовою. За це тебе можуть навіть вбити. У світі певно немає аналогів такого стану справ, де титульна нація досі перебуває у статусі пригнобленої. Ця жахлива подія не могла б відбутися, якби держава захищала українську мову і українців. Не загравала з п'ятою колоною Москви. Не гралася в різні особливі статуси для терористів з Донбасу", - наголосив Микола Федік.

Читайте також: У Луцьку «Свобода» провела акцію «Убитий за мову»

Також свободівець відзначив, що убивці-мерзотники можуть уникнути покарання, оскільки правоохоронна система намагається їх відмазати.

"Ми вимагаємо перекваліфікувати цю справу як вбивство на грунті мовної і національної ворожнечі. Ми не будемо мовчати. Мерзотники мають понести заслужене покарання", - попередив депутат Луцької міськради Микола Федік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити