image
 |  13 11 Грудня 2019 | 21:10

У Луцьку «Свобода» провела акцію «Убитий за мову»

У Луцьку «Свобода» під стінами Головного управління поліції Волинської області провела акцію «Убитий за мову».

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Захід відбувся у рамках загальноукраїнської акції. Мета - привернути увагу поліції та суспільства до вбивства у місті Бахмут україномовного патріота Артема Мирошниченка. На Артема Мирошниченка напали за те, що він спілкувався українською і відмовлявся переходити на російську.

"Це жахлива подія, яка не могла би відбутися, якби держава захищала українську і українців. Ми вимагаємо перекваліфікувати цю справу як вбивство на грунті мовної і національної ворожнечі. Ми не будемо мовчати. Мерзотники мають понести заслужене покарання", - зазначив у своєму виступі голова Луцької міської організації ВО "Свобода" Микола Федік.

Також перед учасниками акції виступили депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик, депутат Луцької міської ради Богдан Богонос, голова Волинського осередку "Сокіл" Максим Новицький, учасник російсько-української війни, член "Легіону Свободи" Сергій Зиза.

Олександр Пирожик порівняв убивство Артема Мирошниченка з убивством Ігоря Білозіра у травні 2000 року, котрий так само загинув за мову. На його думку, тут ідеться про різні світоглядно-ціннісні орієнтації жертви та вбивці, не реагувати на які українці не мають морального права. Інакше кожен із нас може стати наступним, хто "вбитий за мову".

 

На завершення присутні виконали національний гімн України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити