image
 |  23 20 Вересня 2021 | 20:31

Державні нотаріуси на Камінь-Каширщині працюють за залишковим принципом, — депутат Волиньради

Мешканці Камінь-Каширського району скаржаться на незадовільну роботу державних нотаріусів, які обслуговують цей район.

Про це повідомив у своєму депутатському запиті під час сесії Волиньради 20 вересня депутат обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

Як інформують місцеві мешканці, спершу до Каменя-Каширського доїжджав державний нотаріус із Любешова, після якого невирішеними залишилося декілька сотень справ, за які люди заплатили чималі гроші... Коли ж цей державний нотаріус перестав приїжджати до Каменя-Каширського, в район стали присилати державного нотаріуса аж із Володимира-Волинського.

"Як інформує мешканець села Раків Ліс Камінь-Каширського району, постраждалий від аварії на ЧАЕС І категорії, інвалід пожиттєво Микола Лєснік, доїжджає цей державний нотаріус по п’ятницях, іноді всього на декілька годин. Опрацювати ту лавину справ, з якими до нього йдуть мешканці Камінь-Каширського району, цей нотаріус фізично не в змозі. В результаті це – постійні черги, перенесення прийомів, невиправдане затягування справ тощо", — заявив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дехто в апараті Волинської облради загрався у політику і забув про свої обов'язки

Як стверджує заявник, для того, щоб завершити ті справи, які вже накопичились у Камінь-Каширському районі, потрібно, щоб нотаріус працював кожного дня, або щонайменше –через день. Адже трапляються випадки, коли люди вмирають, а справи роками не завершуються…

"На превеликий жаль, це сьогодні реальна та вже навіть достатньо задавнена проблема і Каменя-Каширського, і Любешова, і Маневич... Складається враження, що державні нотаріуси працюють у цих населених пунктах за залишковим принципом", — додав Олександр Пирожик.

Обранець громади скерував депутатський запит начальнику Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, у підпорядкуванні якого сьогодні знаходиться Волинська юстиція, Тарасу Греню.

Депутат просить посадовця втрутитись у ситуацію і забезпечити належне функціонування інституту державного нотаріату та роботу державних нотаріусів у Камінь-Каширському районі Волинської області, відповідно до потреб мешканців цього району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через можливі помилки під час ремонту траси М-19 селу на Волині загрожує підтоплення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити