image
 |  0 23 Листопада 2021 | 16:40

Державних зрадників і колаборантів, особливо у час війни, має чекати найвища міра покарання, - Тягнибок

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок висловив свою думку щодо зриву спецоперації із затримання вагнерівців.

Відповідний допис політик опублікував на сторінці у facebook.

"Невже когось здивували оприлюднені факти? Невже для когось стало одкровенням, що в Україні при владі до сих пір залишається купа московської агентури? Чи, може, хтось сприйняв всерйоз той фарс, який нам представили як «парламентську ТСК у справі вагнерівців»? Хтось сподівався, що вони проведуть справедливе розслідування?

У цій історії влада забрехалася. Це обов’язково призведе до повної втрати довіри нації. І це вже призвело до втрати довіри міжнародних партнерів та міжнародних спецслужб — нас ніколи не візьмуть в НАТО, поки у владі буде п‘ята колона Кремля, яка зливатиме все ворогу.

А найгірше, що в наших тюрмах немає 33 вагнерівців, яких можна було б засудити як військових злочинців. Яких можна було б використати як свідків у справі московських злочинів, зокрема, збиття малайзійського Боїнга, тощо. Яких можна було б обміняти на українських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО і українське суспільство: від недовіри до підтримки

«Свобода» наполягає ще від початку війни: потрібно провести реальну люстрацію, потрібно встановити кримінальну відповідальність за колабораціонізм, потрібно запровадити обов‘язкову перевірку держслужбовців і силовиків високого рангу на детекторі брехні. Ми давним давно підготували та зареєстрували в парламенті відповідні законопроекти. Їх треба було лише взяти та проголосувати. Але минула вдала ігнорувала все це, і теперішня — так само ігнорує. За 8 років війни не зробили нічого, щоби позбутися московської агентури. Московію окупантом не визнали офіційно, дипломатичні стосунки не розірвали, кордон не закрили, торгівлю не припинили! Навпаки — дозволили їм цілу фракцію колаборантів у парламент завести. Звідти й всі наслідки.

Зрив цієї спецоперації мав би закінчитись так, як в нормальних цивілізованих країнах — імпічментом президента, повним перезавантаженням влади і реальними посадками всіх причетних. Державних зрадників і колаборантів, особливо у час війни, має чекати найвища міра покарання", - зазначив Тягнибок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити