image
 |  4 27 Грудня 2019 | 21:07

Держкіно виділить майже 2,5 мільйона на стрічку «Зелені метелики» про катастрофу рейсу МН17

Ця сума покриє 54% загальної вартості виробництва фільму.

Про це повідомляє «ЗІК» з посиланням на пресслужбу агентства.

Державне агентство України з питань кіно виділить майже 2,5 мільйони гривень на створення фільму «Залізні метелики» про катастрофу рейсу МН17.

Зазначається, що сьогодні Держкіно уклало з ГО «Творче об’єднання «Вавилон 13» договір про надання державної підтримки на виробництво фільму «Залізні метелики» розміром 2 млн 305 тис. 846,96 грн. Ця сума покриє 54 % загальної вартості виробництва фільму.

«Кінопроєкт документального фільму «Залізні метелики» став одним із переможців Дванадцятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію фільму є Роман Любий, продюсери – Володимир Тихий та Андрій Котляр», - йдеться у повідомленні.

В Держкіно пояснили, «Залізні метелики» – це шрапнель ракети БУК, якою росіяни влітку 2014 року вбили 298 пасажирів малазійського рейсу МН-17, збивши літак у небі над Донбасом.

«Ми думали – це кінець. Усі побачили, що російсько-український конфлікт стосується всього світу. Однак інформаційна війна заплутує цей випадок. Замість розплутати його, фільм беземоційно досліджує процес», - додали у агенстві.

Реліз фільму в Україні планується у 2020 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держкіно виділить майже 50 млн грн на фільм Лозниці «Бабин Яр»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити