image
 |  11 26 Грудня 2019 | 10:46

Держкіно виділить майже 50 млн грн на фільм Лозниці «Бабин Яр»

Державне агентство України з питань кіно надасть 49,3 млн грн державної підтримки на виробництво фільму «Бабин Яр».

Про це повідомляє «opinionua.com» з посиланням на договір між Держкіно та компанією «Солар Медіа Інтертейнмент».

Державна підтримка складає 32 % від загальної вартості виробництва фільму.

Стрічка «Бабин Яр» буде копродукцією України та Німеччини. Прем’єра фільму в Україні планується у 2021 році.

Кінопроєкт історичної драми «Бабин Яр» став одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно у жовтні 2019 року. Режисером та автором сценарію фільму є Сергій Лозниця, продюсером – Сергій Лавренюк.

«Бабин Яр сценариста та режисера Сергія Лозниці – це радикальний акт трансформації мови кіно.Для того щоб відтворити на екрані гуманітарну трагедію, яка стала одним із символів ХХ століття, режисер Сергій Лозниця пориває із традиційним наративом і відмовляється від концепції головного героя», – зазначили у Держкіно.

Нагадаємо, проєкт фільму «Бабин Яр» був одним із переможців сьомого пітчингу Держкіно у січні 2015 року. Тоді було заявлено, що бюджет стрічки складає 5 млн євро, у держави просили 10 млн грн. Стрічка мала стати копродукцією України, Франції, Німеччини та Росії. У жовтні 2015 року Сергій Лозниця казав, що планує завершити виробництво фільму у 2017 році. Однак у 2018-му трирічний термін перебування фільму «Бабин Яр» у Програмі виробництва сплив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Українська мова є головним маркером кваліфікації фільму як українського», - Іллєнко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити