image
 |  5 1 Вересня 2020 | 20:13

Десятки тисяч гектаpів української землі віддали людині з ДНР, – Андрій Шишук

Керівником державного підприємства (ДП) «Конярство України» нещодавно призначили Євгена Веретюка, який прибув прямо з самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР).

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це заявив в інтерв'ю виданню «Ракурс» Андрій Шишук (позивний «Північ»), учасник оборони Донецького аеропорту в складі 90-го окремого батальйону, підприємство володіє 43 тис. га землі в 15 філіях по всій Україні - а це величезні території.

«Зовсім недавно він красувався на відео із двома «міністрами»-терористами на відкритті заводу з виготовлення труб «Металіст». Між іншим, Веретюк значився директором заводу в 2014-2015 роках, коли на території підприємства була організована в'язниця, де утримували та катували українських патріотів. Сьогодні він підтримує відносини з колишнім прем'єром Азаровим і власником кінного заводу «Міленіум» Костянтином Згарой, якого називають «конюхом Януковича». Питання: як його впустили, де ті люди, які перевіряють тих, кого призначають на такі посади?» - дивується Шишук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна та Ківа показали в Раді, як підтримують Лукашенка

Він також повідомив, що по ДП «Конярство України» з 2016 року відкрито справу про банкрутство:

«Нібито підприємство повинно декількох фірмам (ноги у яких, до слова, теж ростуть з Донецької області). Головне майно підприємства - земля, величезні площі української землі. Та ось їх-то можуть тихо віддати... хлопцям з ДНР. Поки на передку захищають кожні сто метрів, по-тихому заберуть десятки тисяч гектарів».
«Зараз ветерани впритул зайнялися цим товаришем, - розповів Андрій Шишук. - Ми захищали українську землю на передовій і будемо продовжувати захищати її тут. Але ми хочемо, щоб на ситуацію звернули найпильнішу увагу в компетентних органах, в першу чергу в СБУ».
«Ось так війни й програються, - підсумував він. - Не на полі бою, де ми героїчно боремося, і вони зрозуміли, що нас не переможуть, а тихо, непомітно, в тилу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін і Кравчук від Зеленського - це те саме, що Медведчук і Кучма від Порошенка, - Тягнибок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити