image
 |  0 13 Липня 2019 | 09:03

Дієтолог не радить їсти фрукти і ягоди на десерт

Сезонні ягоди і фрукти корисні, але багато людей їдять їх неправильно.

Часто їх вживають на десерт, а це – помилка - розповіла дієтолог Людмила Бабич

Велика кількість фруктів і ягід є одним з безперечних переваг літнього сезону. Вони забезпечують організм вітамінами і мікроелементами, зміцнюють імунну систему, служать профілактикою серцево-судинних хвороб, раку і ожиріння. Медики рекомендують включати їх в раціон щодня.

За словами дієтолога, літні ягоди і фрукти є абсолютно самостійним перекусом, тоді як нерідко їх подають до столу для різноманітності або у вигляді десерту, вважаючи, що це більш корисно, ніж є традиційні солодощі до чаю.

Дієтолог попереджає: ягоди і фрукти, які з'їдаються "на третє" після вживання інших страв, можуть зробити прийом їжі в цілому занадто калорійним.

"Вживати ягоди і фрукти як десерт - це помилка. Коли живіт і так набитий, мікроелементи і вітаміни з них погано засвоюються, а кількість отриманих організмом калорій тільки зростає ", - пояснила експерт.

За словами Бабич, тарілка полуниці або стакан малини - це полудень, але ні в якому разі не десерт. Також дієтолог вважає непотрібним додавати в ягоди і фрукти цукор, сметану або збиті вершки - для підшлункової залози це занадто велике навантаження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити