image
 |  7 6 Лютого 2019 | 13:51

Директор «Волиньпошти» Іван Шевчук загубився в просторі і часі, - Микола Федік

Рівень некомпетентності окремих керівників державних підприємств зашкалює.

Про це заявив голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді Микола Федік.

Свободівець прокоментував заяву очільника Волинської дирекції «Укрпошти» Івана Шевчука про те, що він вважає нормою незнання української мови його підлеглими і відмову обслуговувати українців на державній мові.

«Безпринципність і недалекоглядність людей, які займають відповідальні високі посади, наносить непоправну шкоду державі та суспільству. На жаль, відсоток таких «талановитих менеджерів» у нашій країні зашкалює. Не дивно, чому досі топчемося на місці та на 5-му році війни з російським агресором ментально так і не звільнилися від наслідків московської окупації. Яскравим прикладом такого фахівця є директор Волинської філії «Укрпошти» Іван Шевчук – типовий приклад керівника, з голови якого, схоже, досі не вивітрився совковий дух. Таке враження, що ця людина загубилася в просторі і часі. Незважаючи на свій доволі молодий вік, цей менеджер, мабуть, не усвідомлює, в якій країні живе, і кому його підприємство надає послуги», - зазначив депутат.

Також Миколу Федіка дивує те, що директор «Укрпошти» не знає українського законодавства, хоча є юристом за фахом.

«Не розумію, як юрист може не знати елементарних норм українського законодавства про права споживачів. А також вважає за можливе нехтувати конституційними правами українців. Мало того, погрожує судом українцю, який мав сміливість просити, щоби його обслуговували державною мовою у Волинській дирекції «Укрпошти»! Це яку наглість та зневагу до українців потрібно мати! Мав би клепку та повагу – вже давно вибачився б і повідомив клієнту, що виправить ситуацію!

Взагалі незрозуміло, як такі безграмотні некомпетентні люди опиняються на подібних посадах. Адже галузь зв’язку, до якої належить «Укрпошта», віднесена до однієї зі стратегічних у сфері інформаційної безпеки. Ще гірше, що вони відверто проявляють проросійські симпатії, а правоохоронні органи дивляться на це крізь пальці. Директор Волинської філії «Укрпошти» постить у себе на сторінці відверто проросійське відео блогера Анатолія Шарія і вважає це проявом демократії.

«В мене запитання: чому він досі керує ДЕРЖАВНИМ підприємством? І ще й дозволяє собі філософствувати та погрожувати судами за те, що українці вимагають елементарного: надавати послуги в Україні українською мовою, а не мовою окупанта. Вважаю, що з такими підходами він не тільки не має права обіймати таку відповідальну посаду, а й мав би давати поясненням службам, до компетенції яких належить захист нашої національної та інформаційної безпеки».

Читайте також: Працівники луцької «Укрпошти» спілкуються з клієнтами російською

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити