image
 |  2 16 Грудня 2018 | 23:28

Працівники луцької «Укрпошти» спілкуються з клієнтами російською

У луцькому відділенні "Укрпошти", що на вулиці Кривий Вал, працівники спілкуються російською мовою, а керівництво не зважає на зауваження клієнтів.

Про прикрий випадок повідомив читач ВолиньUA.

"Відвідуючи відділення "Укрпошти", що на вул. Кривий Вал, 19, підійшов до каси №3. Працівник, яка обслуговувала, відповіла мені на іноземній (російській) мові. На моє зауваження і питання: чи збирається вона вивчати українську мову почув увідповідь, що не вчить і не збирається вивчати в майбутньому.

Я звернувся із заявою до директора Волинської дирекції ПАТ "Укрпошта" Шевчука І.О., де запитував в нього, чи вимагає дирекція при прийомі на роботу знання української мови.

При спілкуванні з директором по цьому питанні він заявив, якщо я буду ставити такі запитання, то він викличе поліцію, щоб вона розібралася зі мною. Ось таких маємо керівників на державних посадах", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська «Укрпошта» ігнорує журналістів

Слід додати, що відповідно до статті 15 закону України «Про захист прав споживачів», інформація споживачеві повинна надаватися, згідно із законодавством про мови.

Стаття 10 Конституції України вказує, що державною мовою в Україні є українська мова.

Відповідно, людина може відстоювати право отримати обслуговування державною мовою.

Нагадаємо, що журналісти видання ВолиньUA звертався до директора Волинської дирекції "Укрпошти" Івана Шевчука з приводу діяльності державного підприємства в області, однак  по сьогоднішній день відповіді журналісти не отримали. 

Також, слід нагадати, що це вже не  перші випадки вимагання коштів у своїх працівників та погрози від директора волинської дирекції "Укрпошта". Так, на початку 2018 року видання "Вголос" писали про те, що  Іван Шевчук вимагав 139 тисяч гривень від поштарки, звинувачуючи її у нібито незаконному присвоєнні цих коштів. 

В ході цих таких внутрішніх вирішень питань Іван Шевчук відібрав паспорт у поштарки, а згодом, коли працівники поліції директора затримали та доставили у міський відділ поліції, - паспорт загадково появився у відділені пошти. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити