image
 |  2 21 Лютого 2019 | 20:29

Директора департаменту фінансів Волинської ОДА закликали не гратися в політичні ігри

Волинська обласна рада не відноситься до органів, що здійснюють тлумачення чинного законодавства. Також, на противагу Волинській обласній державній адміністрації та її структурним підрозділам, обласна рада не привласнює не властивих для ради функцій, зокрема, щодо здійснення правосуддя, визнання неправомірним того чи іншого – акту.

Такий лист скерував директору департаменту Волинської ОДА Ігорю Никитюку перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик – у відповідь на його прохання надати інформацію щодо визначення порядку виконання рішення про обласний бюджет на 2019 рік.

«В Департаменту фінансів Волинської обласної державної адміністрації, як органу, на який законодавцем покладено функції здійснення загальної організації та управління виконанням відповідного місцевого бюджету, координації дій учасників бюджетного процесу з питань виконання бюджету, відсутні будь-які правові підстави, що унеможливлювали б виконання рішення Волинської обласної ради від 20 грудня 2018 р. №22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік», – пише Олександр Пирожик. 

Із його слів, саме з цих причин та з метою недопущення зупинення фінансування видатків обласного бюджету, обласною радою було направлено звернення до Міністерства фінансів України про ініціювання притягнення директора департаменту фінансів облдержадміністрації до дисциплінарної відповідальності та подано позов до суду щодо неправомірних дій департаменту фінансів облдержадміністрації по організації виконання рішення Волинської обласної ради «Про обласний бюджет на 2019 рік».

«Очевидно, саме такі законні дії обласної ради змусили Вас розпочати роботу щодо складання постійного розпису обласного бюджету на 2019 рік», – додає посадовець Волиньради. 

Олександр Пирожик висловив сподівання, що Ігорю Никитюку, як багаторічному керівникові департаменту фінансів Волинської ОДА, вистачає кваліфікації та професійних знань для того, щоб, як і в минулі роки, відповідно скласти постійний розпис прийнятого радою обласного бюджету на 2019 рік. 

«Направлення у Волинську обласну раду листа від 20.02.2019 №414/1/1-18/2-19, адресованого на моє ім`я, розцінюємо як невиправдані політичні ігри з метою подальшого затягування виконання обласного бюджету на 2019 рік та намагання дестабілізувати ситуацію в області, з усіма відповідними наслідками, які з цього випливають.

Нагадуємо, що посадовець на державній службі повинен керуватися нормами чинного законодавства та посадовою інструкцією, а не чиїмись амбіціями чи політичним замовленням. Тому вимагаємо від Вас повернутися в нормальне «правове поле» щодо виконання власних посадових обов'язків та вжити вичерпних невідкладних заходів щодо їх належного і своєчасного виконання», – резюмує Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відмовив Савченку в забезпеченні «бюджетного» позову до Волиньради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко не заспокоїться: голова Волинської ОДА оспорює «бюджетну» ухвалу суду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити