image
 |  2 6 Лютого 2020 | 14:35

Директорку-патріотку коледжу у Дніпрі звільнили через боротьбу з корупцією

У Дніпрі звільнили директорку педагогічного коледжу через те, що боролася з корупцією.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” написала громадська активістка та дитяча письменниця Лариса Ніцой.

Вона розповівла: призначена директором коледжу 1,5 років тому доктор філософії в галузі права, Христина Головачова Krystyna Golovachova виявила в коледжі гарно пророблені попередниками фінансові схеми і поламала їх.

“То з бюджету виділяють гроші на заміну дверей в коледжі, а на ці двері паралельно збирають гроші спочатку в 4-курсників, а через рік ще раз у 1-курсників. То батьки несуть хабаря за стипендію, в результаті стипендіатами були учні з намальованими оцінками, а справжні розумні діти лишалися поза стипендією, втрачали віру в справедливість і несли цю зневіру і несправедливість в життя. Головачова припинила цю несправедливість. Припинила наказами різні побори”, – уточнила Ніцой.

Та додала: “Як кістка в горлі стала нова директорка Головачова своєю україномовністю та принциповістю. Виявилася Головачова будівничею українського світу в зросійщеному Дніпрі. За 1,5 роки Педагогічний коледж став яскравим острівцем українськости. Крім того, дбала про коледж і дітей. Студенти отримали нові меблі та ремонти, яких не було 40 років. Отримали безперебійно воду та електропостачання, бо поміняли електромережі, прокладені за царя гороха. З’вилися нові напрямки в роботі і нові кваліфікації. Акредитувалися”.

При цьому Ніцой написала: в коледжі запанував український світ, український дух, українська мова. В язичному Дніпрі. Але не лише цим перейшла дорогу Головачова своїм ворогам. За попереднього директора на ремонт коледжу було виділено з бюджету 50 мільйонів, та так десь і «зависли». Стала нова директорка цікавитися, куди поділися гроші? Одне слово, призначили в Дніпрі реорганізувати УСПІШНИЙ коледж. Головачову вчора звільнили. А Коледж ще й земельку свою має … В центрі міста…

“Ну і ще однин сумний і закономірний факт: голова реорганізаційної комісії, яка підписала Наказ про звільнення – російськомовна. Зі звільненням україноцентричної Головачової в Коледжі ніби хтось вимкнув вмикач українськості. В коридорах коледжу вмить зазвучала російська мова, чого не було при Головачовій. Висновок. Це не просто реорганізація, це так Рускій мір бореться з українською Україною. «Ви сначала саздайтє свій прадукт»? Ось почали створювати якісний український продукт. Виперли. За що? За успішну роботу”, – додала письменниця.

“Запам’ятайте. Рускій мір так просто не здасться. Ніколи.

Українці повинні об’єднувати свої зусиллля в боротьбі з Рускім міром. Не об’єднуватися в одне ціле. Цього не буде, ми всі різні. Але об’єднувати зусилля. Українці повинні підтримувати один одного в кожній українській справі. Рускій мір агресивний, крикливий, нахабний. Пре буром. Українці повинні ставати зубатими і з кулаками. Інакше український світ серед ворогів не збудуєш. Не збудуєш танцями, піснями і обіймами. Це утопія. Треба ставати гоноровими і наполегливими. І теж перти буром. Інакше ніяк. І плювати, що вони там верещатимуть.

Читайте також: «Слуги народу» готові працювати над законопроєктом про землю усю ніч

Закликаю всіх дніпрян-українців висловити підтримку Головачовій. Хоча б у приватних повідомленнях (такі всі українці затюкані і боязливі, на відміну від манкуртів). Вона вас не здасть.

Закликаю всіх українців підтримати незламну директорку з Дніпра”, – резюмувала Ніцой.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити