image
 |  11 27 Квітня 2021 | 08:32

Дисертація Киви – це «треш» і «графоманія» з підробленими документами, – Bihus.info (ВІДЕО)

Журналісти Bihus.info проаналізували дисертацію, яку сьогодні успішно захистив депутат від ОПЗЖ Ілля Кива, і виявили в ній низку суттєвих недоліків, що нівелюють її наукову цінність, а також підроблені супровідні документи.

Як зазначають журналісти Bihus.info, для захисту кандидатської дисертації необхідна наявність наукових публікацій і виступи на наукових конференціях. Кива зазначив у дисертації, що опублікував шість наукових статей і чотири виступи на конференціях.

Один із виступів нібито був у МАУП у 2018 році. Згідно з інформацією в дисертації, текст цього виступу опубліковано в офіційному збірнику. Розслідувачі перевірили цю інформацію і не знайшли в збірці виступу Киви. Така ж ситуація з нібито виступом Киви на науково-практичній конференції в МАУП у 2019 році. Не пам'ятає виступів Киви і координатор обох конференцій докторка наук Оксана Пархоменко.

Одну з наукових статей англійською мовою, зазначену в дисертації Киви, на думку журналістів, перекладено за допомогою сервісу Google-translate.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський науковець спалив документ кандидата наук, протестуючи проти «захисту» Іллі Киви

Також журналісти зазначають, що цитати класиків, які Кива використовував у своїй роботі, даються не з першоджерел, а з публікацій інших авторів. Наприклад Джона Лока депутат цитує за книгою якогось Коропатника.

Автори програми цитують безпосередньо саму дисертацію Киви, зазначаючи, що деякі фрагменти роботи просто позбавлені сенсу.

Наукові опоненти – Аліна Помаза-Пономаренко та Ірина Жукова. Обидві дали схвальні відгуки на роботу Киви, однак журналістам відмовилися прокоментувати "сильні сторони" дисертації.

Також дисертація має супроводжуватися довідками про її наукову актуальність і потенційне практичне значення. Кива використовував чотири такі довідки. Одну з них видав Офіс генпрокурора. У ній відомство пише, що вже впроваджує "наукову думку Киви" в свою практичну діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні зарано розслаблятися: Через агресію Росії британський генерал порадив Україні замінити старих генералів

Журналісти поцікавилися, що саме з наукової роботи Киви впроваджує Офіс генпрокурора. Глава офісу Ірина Венедіктова відповіла: "Офіційно дисертаційна робота і лист від здобувача в Офіс ДП не заходили. Ця довідка – особиста позиція людини, яка її підписала".

Ще одну довідку видав комітет Ради з питань правоохоронної діяльності. Там також повідомили, що вже впроваджують "наукові розробки" Киви. Довідку підписав глава комітету Денис Монастирський. Журналісти намагалися з ним зв'язатися, але він не відповів на дзвінки.

Також довідку Киві видала "Всеукраїнська асамблея докторів наук із державного управління". Підписана вона О.М. Руденко. Однак, стверджують розслідувачі, це неї підпис.

Вони звернулися в асамблею, щоб прояснити цей момент. Відповіді не дочекалися. Однак через два дні на сайті Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості, де захищався Кива, замінили файл із його дисертацією. Тепер та сама довідка підписана Є.О. Романенко. Автори програми вважають, що Кива подав довідку з підробленим підписом, а коли це стало очевидним, файл із дисертацією підмінили.

Разом із тим, виконавчим директором цієї асамблеї є Ірина Жукова, яка була опонентом Киви на його захист.

На питання щодо підробленого підпису в довідці Кива після захисту порадив журналістам звертатися до правоохоронних органів.

Науковий керівник депутата Володимир Гурковський відмовився коментувати цю історію розслідувачам.

Сьогодні Кива захистив кандидатську дисертацію "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)". 13 членів комісії одноголосно підтримали те, щоб Киві дати ступінь кандидата наук.

На захист Киви не впустили низку журналсітов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники райради на Волині потрапили в рубрику «автохами» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити