image
 |  7 26 Квітня 2021 | 22:46

Львівський науковець спалив документ кандидата наук, протестуючи проти «захисту» Іллі Киви

Після "захисту" Іллі Ківи науковець зі Львова Олександр Ябчанка каже, що тепер йому соромно називатися кандидатом наук.

Про це науковець написав на своїй фейсбук-сторінці, - передає “Еспресо.Захід“.

“3 квітня 2014 року мені присудили науковий ступінь кандидата медичних наук. Сьогодні Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію. Комісія з 13 членів одноголосно проголосувала “За”. Зважаючи на це, мені надалі соромно називатись кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовано. Прошу вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити мене наукового ступеня кандидата медичних наук”, – зазначив Олександр Ябчанка.

Львівський науковець закликав також інших кандидатів та докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси із совістю.

“Лише так у нас може з’явитись шанс на науку, за яку нам не буде соромно перед нашими нащадками”, – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька зносять історичну віллу, в якій мешкав президент міста (ФОТО)

У мережі активно підтримують такий вчинок науковця.

“Мені шкода, що поважні люди як Ябчанка Олександр повинні йти на такі кроки. Але це точно про совість та бажання змін. Поважаю та пишаюсь”, – зазначила Oleksandra Zavalna.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині домашній тиран порізав поліцейського

“Ябчанка Олександр – це один із тих, хто здатен на вагомі вчинки. Із тих, хто не продає громадянську позицію”, – прокоментував Андрій Зінченко.

“Мені неймовірно гірко від того, що настільки розумний, креативний, і найголовніше, справжній науковець змушений так реагувати на сьогоднішню наругу над освітою та наукою. Та чого вже, наругу над здоровим глуздом. А з іншого боку, я захоплююсь тим, що зробив Олександр. Така публічна реакція – сигнал всім, що треба реагувати і щось змінювати.

Думаю, що справжні науковці візьмуть приклад”, – поділилася своїми думками Olena Sinchenko.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат від "Опозиційної платформи за життя" Ілля Кива захистив дисертацію в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості. В Інституті підготовки кадрів відмовилися від пояснень. Водночас Кива став кандидатом наук із державного управління. Захист тривав з 10 до 13 години. Члени комісії проголосували одностайно: 13 - за, 0 - проти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські ліві звинуватили сир у расизмі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити