image
 |  2 9 Жовтня 2019 | 15:53

Дискусія навколо укрупнення районів Волинської області триває

Наразі невідомо, скільки районів залишать у Волинській області після завершення реформи децентралізації.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» розповів регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський.

Експерт відзначив, що дискусія триває і яке рішення ухвалять у Києві - невідомо.

"Мінрегіон пропонує залишити в області три райони: Луцький, Ковельський та Володимир-Волинський. Але ми в області схиляємось до того, що така кількість замала. Треба утворювати чотири. Тут теж є певні моменти. Вчора під час брифінгу щодо адміністративного устрою у Луцьку голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко запропонував варіант утворення четвертого району з центром у Маневичах. Ще один варіант, про який йшла мова - утворити четвертий район навколо Каменя-Каширського. Додам, що дві останні моделі передбачають об'єднувати райони на основі вже існуючих. Це означає, що південь Маневицького району не увійде до складу Луцького повіту. Хоча такий крок є логічним з огляду на транспортне сполучення та географічну близькість. Станом на сьогодні немає інформації, до якого рішення схиляються посадовці у Києві", - розповів Валентин Малиновський.

Додамо, що вчора на брифінгу “Формування нового районного (повітового) поділу у Волинській області“ презентували три варіанти поділу області.

Читайте також: «Антикреатив»: У громаді на Волині вчителів вітали пропагандою «совка»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити