image
 |  7 8 Жовтня 2019 | 12:14

«Антикреатив»: У громаді на Волині вчителів вітали пропагандою «совка»

В Княгининівській громаді до Дня вчителя виступали «піонери». Тим часом, за пропаганду пропаганду комуністичного тоталітарного режиму організаторам може загрожувати позбавлення волі.

Про це повідомили у спільноті «Княгининівська громада».

Хто б міг подумати, що у 2019 році на Волині ставитимуть номери з «піонерами». Виявляється це реальність. Під соусом, «аля це історія» в будинку культури до Дня вчителя виступали «піонери».

Можна б було це зрозуміти, коли б це відбувалось у Росії чи окупованій терористами ДНР і ЛНР території України, які у свою чергу намагаються насаджувати «совєтську» історію. Але дивує коли це все відбувається на Волині, за десятки кілометрів від обласного центру.

«Аматори сцени Центру культури, дозвілля та спорту в гумористичній формі здійснили екскурс в історію розвитку освіти з давніх часів аж до сьогодення», - йдеться у дописі.

Правда чомусь «давні часи освіти» у працівників культури розпочались з часів тоталітарного режиму «совєтів».

Дивний сюжет номерів з піонерами обурив певну громадськість, тільки не голову Княгининівської ОТГ Олену Твердохліб.

«Це історія. Всі ми ходили з тими галстуками і пілотками. Тепер нам потрібно викинути чи спалити фото де ми так одягнуті», - прокоментувала Олена Твердохліб.

Світлини з особистого архіву не заборонено зберігати, інше питання – це коли влада одобрює пропаганду «совка» і в таких речах не бачить нічого поганого.

Користувачка Наталія Смірнова пише, «Дивно, що сюжет з піонерами поставлено на сцені. Хай і в сатиричній манері. Вистачає українських традицій, щоб з гумором привітати вчителів».

«Це «історія», що калічила Україну, пропагандне місиво мололо усе національне: культуру, історію, традиції. Нас винищували!! Тисячами вивозили і розстрілювали…історія? Це ганебна сторінка, про яку потрібно забути, не згадувати, а тим більше не пропагандувати зі сцени!!!, - прокоментувала депутат Книгининіської громади від ВО «Свобода» Алла Жупанюк.

Такі публічні виступи в будинку Культури Княгининівської ОТГ можна розцінювати, як пропаганда.

Стаття 1 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Пропаганда комуністичного тоталітарного режиму - публічне використання продукції, що містить символіку комуністичного.

Стаття 3. Заборона пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки.

п.2. Пропаганда комуністичного тоталітарних режимів об’єднанням громадян є підставою для припинення діяльності об’єднання громадян.

Стаття 436-1. Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», - карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

2. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити