image
 |  7 4 Серпня 2020 | 21:20

Дитячі садочки у Луцьку не закривають на карантин, попри «червону зону» (ВІДЕО)

Згідно з рішенням Державної комісії ТЕБ та НС, дошкільні заклади у Луцьку, з 3-го серпня мали б бути зачинені. Станом на 4 серпня ДНЗ працюють у звичному режимі - розповіла начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Зі слів Зіновії Лещенко, міське управління освіти у прийнятті рішення, щодо роботи дитсадків у «червоній» зоні, керувалося вказівками Луцькради, а не Державної комісії ТЕБ та НС.

З 42-ох луцьких садочків нині працює 41 заклад, - розповіла начальниця управління освіти міської ради Зіновія Лещенко. Сьогодні у садочках 2 712 дітей. Жодна дитина не захворіла.

З її слів, закритий лише садочок у Прилуцькому Старостинському окрузі.

До закладу дошкільної освіти №10 сьогодні батьки привели 127 дітей, каже завідувачка Валентина Костюк. Додає, заклад відкрили 3 червня. О 8.30 вхідні ворота закривають на замки, аби сторонні не заходили на територію закладу.

«У груповому приміщенні заховані іграшки. Ще перед відкриттям - забрані килими, щоб добре оброблялася підлога. Столи розставлені по всій групі», - розповідає директорка садочка.

На території дитсадка № 10 на двох входах роблять температурний скринінг. Медсестра закладу Олена Слебік каже: мають 15 безконтактних термоментів.

Температуру вимірюють не лише дітям, а й вихователям тричі на день. Вищої за 36,7 ні в кого з відвідувачів дошкільного закладу не було, - розповідає жінка.

Нагадаємо, наприкінці червня у Луцьку закрили дитсадок № 37. У куховарки та підсобної працівниці підтвердили COVID-19. Також тоді у Луцькій міській раді повідомили, що дитячий садок №36 теж закриють через інфікування викладачки музики. Тоді начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко казала, що закривати садки немає потреби. Ситуація із захворюваністю на COVID-19 серед працівників міських садочків контрольована.

У середині липня два луцьких дитсадка, які закрили через COVID – 19, відновили роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький замок зачинений для туристів через «червону» зону

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити