image
 |  14 4 Серпня 2020 | 19:53

Луцький замок зачинений для туристів через «червону» зону

Луцький замок 4 серпня не відкрили для відвідувачів через оголошення в місті «червоної» епідеміологічної зони.

Про це розповів «Суспільному» заступник директора Державного історико-культурного заповідника Віктор Баюк.

На браму повісили об'яву, що замок не працює через постанову Кабміну. Туристів в середину не пускають.

У замку дослухалися до рішення уряду та обласної державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За попередньою інформацією, не працюватимуть до п’ятниці, 7 серпня.

«На вихідні, можливо, відновимо роботу», - каже заступник директора Державного історико-культурного заповідника Віктор Баюк.

Наталія Костюк туристка з Польщі. Разом із сім'єю приїхала до Луцька. Жінка хотіла показати донці Луцький замок. Разом з чоловіком була тут 17 років тому.

«Просто шкода, що замок для відвідувачів закрили», - каже туристка.

Зазвичай, у будні замок щодня відвідує більш як сто туристів, - розповіла Тетяна, працівниця Луцького замку. Через посилення карантину заповідник втрачає фінансові надходження.

Колектив історико-культурного заповідника під час посилення карантину працює. Зокрема, працівники займаються організаціями виставок та написанням наукових робіт. Розповів заступник директора Віктор Баюк.

Луцький замок через карантин зачинився в березні, як і більшість закладів у місті. Державному історико-культурному заповіднику дозволили відновити роботу 3-го червня. Тоді ж відкрили для туристів і підземелля замку.

Що відомо:

31 липня Луцьк, згідно з рішенням державної комісії ТЕБ та НС, потрапив до «червоної» епідеміологічної зони. Карантинні обмеження мали вступити в дію з 3 серпня.

Після оголошення рішення державної комісії ТЕБ та НС про поділ міст та районів Волині на епідеміологічні зони, Луцькрада та облрада виступили проти посилення карантину.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під головуванням голови ОДА, підтримала рішення державної комісії ТЕБ та НС про поділ області на епідеміологічні зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали документи УПА, знайдені в бідоні (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити