image
 |  11 19 Травня 2020 | 23:10

Для Луцька тролейбуси-«гармошка» є невигідними, – інженер ЛПЕ

В ЛПЕ вважають, що тролейбуси «гармошка» для Луцька є невигідними.

Нині ж в ЛПЕ пояснюють причину відсутності великогабаритних тролейбусів тим, що для міста Луцька вони є невигідними, адже призначенні для перевезення великої кількості пасажирів, - про це розповів в ефірі «Громадського Інтерактивного Телебачення» головний інженер Володимир Бабич.

Отож, в час коли Луцьк в перспективі планує збільшити свої масштаби, в Луцькому депо все надіються на 30 новеньких тролейбусів від компанії «Богдан», які знову ж беруться в кредит.

І сьогодні б ситуація з великогабаритними тролейбусами вирішила б багато питань, але ж цей рухомий склад списали з доріг Луцька ще в 2013 році.

До слова, ще сім років тому вулицями Луцька курсували великогабаритні ЮМЗ Т1, в народі ці тролейбуси отримали народну назву «гармошка» або «баян». В основному працювали на найнапруженіших маршрутах №1 та 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі водії тролейбусів не планують виходити на роботу після карантину (ВІДЕО)

Через скрутне фінансове становище на Луцькому підприємстві електротранспорту в 2009 році від «ЮМЗ-Т1» почали відмовлятися, оскільки їхня експлуатація потребувала більшої кількості коліс та електроенергії.

В лютому 2013 року «гармошки» востаннє працювали на лінії, і всі 4 тролейбуси були списані в жовтні 2015 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити