image
 |  9 23 Червня 2019 | 08:56

Для шкільних їдалень Луцька продукти закуповують без тендерів

На профільній депутатській комісії у міській раді обговорювали, коли і де можна буде прочитати звіт про те, якими продуктами харчуються діти в школах, а також у їдальнях яких навчальних закладів Луцька проведуть ремонт вже цього літа.

Про це йдеться у сюжеті Сфера ТВ, - пише Конкурент.

У №15, 20, 8 та 4 школах цього літа зроблять косметичний ремонт в їдальнях. Цим опікуватиметься Луцький комбінат шкільного та студентського харчування.  

"Стеля відлущилася, треба покрасити, побілити, привести в порядок усі вікна", – розповідає директорка Луцького комбінату шкільного і студентського харчування Світлана Шмід. 

Загалом комбінат повинен доглядати за усіма шкільними їдальнями, які обслуговує. Таких 24, але в решті навчальних закладів ремонт або не потрібен, або школа полагодить їдальню своїми силами. Загалом підприємство відповідає за харчування 19 тисяч учнів. Саме комбінат складає меню та пильнує за калорійністю, встановлює ціни, вартість повноцінного сніданку – 20 гривень. А ще працюють із постачальниками. Депутати дорікають керівниці підприємства, що вибір постачальників відбувається без тендерів, а звіти хоч і є, проте відсутні у вільному доступі. 

"Всі хочуть бачити, де закуповуються продукти і чи дійсно була така сертифікація. Тому, будь ласка, виставте договори, сертифікати якостей і накладні, тоді питань не буде", – наголосила Алла Надточій, депутатка Луцької міськради. 

Керівниця комбінату пояснює, що тендерною системою не користуються, адже тоді перемагає той, хто лише запропонує меншу ціну, а потрібно, аби продукти дітям постачали ті, в кого є дозволи від Держпродспоживслужби, санітарного нагляду, а також низка інших документів. Безпека та здоров’я дітей у цьому випадку важливіші, ніж незначна економія коштів. 

Звітів щодо постачань в інтернеті немає, бо комбінат поки не має власного сайту чи сторінки у соціальних мережах, але керівництво каже: виправляться. 

"Ми створимо сайт свій і по проханню депутатів і будемо все висвітлювати", – пообіцяла Світлана Шмід. 

Сайт почнуть розробляти уже в вересні. Отож уже восени усі охочі зможуть дізнатися, з ким і за скільки комбінат укладає договори на харчування дітей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півмільйона в рік - зарплата в директора Луцького комбінату, який харчує школярів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити