image
 |  7 26 Січня 2018 | 13:25

Дні Google та Facebook полічені, а Путін - керівник «мафіозної держави», - Джордж Сорос

Американський мільярдер та філантроп Джордж Сорос вважає, що Google та Facebook монополізують ринок і цілеспрямовано розвивають звикання до своїх сервісів.
Про це 26 січня 2018 року повідомляє сайт «ТСН».
Про це він заявив на Всесвітньому економічному форумі, передає AFP.
Під час щорічної вечері у швейцарському Давосі він зауважив, що ці дві компанії «ефективно контролюють половину всіх доходів від реклами в Інтернеті».
Вони стверджують, що вони є лише дистриб'юторами інформації. Той факт, що вони є майже монопольними дистриб'юторами, робить їх комунальними підприємствами (public utilities в оригіналі), що підпадає під дію більш суворих правил, спрямованих на збереження конкуренції, інновацій та справедливого й відкритого загального доступу, - сказав Сорос.

Економіст прогнозує, що ці гіганти «підуть на компроміс із собою» для доступу до таких ринків, як Китай, створюючи «союз між авторитарними державами та цими великими ІТ-монополіями».
Це може призвести до створення тоталітарного контролю, подібного до якого навіть Олдос Гакслі або Джордж Орвелл не могли уявити, - попереджає він.

Передбачаючи, що уряди почнуть більш серйозно регулювати цей сектор, Сорос наголосив:
Давос - хороше місце, щоб оголосити, що їхні (Google та Facebook, - ред.) дні полічені.

Також Сорос назвав біткоїн «типовою бульбашкою». Але мільярдер зазначив, що криптовалюта, швидше за все, уникне повного краху, адже люди з владою все ще будуть використовувати її для здійснення секретних інвестицій за кордоном.
Він назвав главу РФ Володимира Путіна керівником «мафіозної держави», а президента США Трампа вважає «небезпекою для світу». Проте Сорос передбачив, що останній недовго залишатиметься на своїй посаді.
Я вважаю це чисто тимчасовим явищем, яке зникне 2020 року або навіть раніше, - зазначив Сорос.

Проте традиційні прогнози інвестора на Давосі не завжди справджуються. Минулого року у Швейцарії він попередив, що зростання на фондовому ринку закінчиться після обрання Трампа і що темпи зростання Китаю було нестабільним. Тим часом зростання Китаю тривало, а американські акції регулярно досягали рекордних позначок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити