image
 |  2 12 Квітня 2018 | 14:16

До бюджету Маневицької райради повернуть 327 тисяч гривень

Прокуратура в суді довела необхідність повернення до місцевого бюджету 327 тисяч гривень.
Про це 12 квітня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у прокуратурі Волинської області.
Прокурори Маневицької місцевої прокуратури при вивченні законності використання коштів місцевого бюджету з'ясували, що рішенням Маневицької районної ради у листопаді 2017 року за відсутності законних підстав відтерміновано повернення сільськогосподарськими виробничими кооперативами району коштів до районного бюджету на суму понад 327 тис. грн.
Прийняття ж такого рішення не передбачено чинним законодавством та виходить за межі повноважень ради, а зазначені грошові кошти є позикою, переданою суб’єктам господарювання на підставі двосторонніх договорів.
Відстрочка повернення до бюджету територіальної громади району такої значної суми коштів суперечить інтересам держави, які полягають у забезпеченні належного фінансування інших бюджетних програм та заходів.
У зв’язку із цим місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про визнання протиправним та скасування незаконного рішення районної ради.
Суд задовольнив позовні вимоги прокурорів у повному обсязі.
Рішення Маневицької районної ради про відтермінування повернення коштів скасовано, відтак  понад 327 тис. грн. буде повернуто до бюджету.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити