image
 |  0 2 Лютого 2019 | 12:01

До квартири, де чадним газом отруїлися матір з сином, періодично викликали газовиків

У Нововолинську загинули 36-річна жінка та її півторарічний син. Зазначають, що такий випадок у цій квартирі відбувається вже не вперше.

Їхні рідні обурюються, бо саме в цій квартирі чадним газом труяться уже не вперше, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

Нагадаємо, трагедія трапилася ввечері 30 січня. 

Свекруха загиблої Людмила Римарук не може отямитися – саме вона знайшла мертвими свою невістку і маленького онука.  

"Відкриваю двері, якось так жарко-жарко в хаті, запах якийсь", – каже Людмила. Жінка вже бездиханна лежала у ванній кімнаті, а її півторарічний син – на підлозі серед іграшок. 

Його бабуся переконана, що трагедії можна було б запобігти, адже шість років тому вона із сином самі отруїлися чадним газом і викликали у квартиру газовиків.  

"Тоді всі служби були, всі перевіряли, ніби обратка від витяжки чи що. Так ми витяжку з колонкою не включали, але перевіряли все. Вона ж витяжку не включала, вона у ванній була", – каже Людмила Римарук. 

У помешканні з газових приладів – плита та колонка. Сусіди обурюються, що лише на їхній пам’яті у цю квартиру тричі викликали газову службу.  

"Ніхто нічого не робить. Та сама квартира, куда їм звертатися? Це страхіття", – кажуть люди. Проте газовики все заперечують. 

"Скільки я працюю тут, з тринадцятого року, мені випадки такі не відомі", – запевняє керівник Нововолинської дільниці ПАТ "Волиньгаз" Олег Галій. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині жінка померла через отруєння чадним газом

Попередня причина смерті людей – отруєння чадним газом.  

"Швидше всього, ми схиляємося, що це питання в димвентканалах. Можливо, десь впала цеглина, може, завалився оголовок. Різні можуть бути причини", – каже Галій. У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею про вбивство двох і більше осіб.  

"На даний час проводяться необхідні слідчо-оперативні заходи", – запевнив начальник слідства Нововолинського відділення поліції Вадим Сватко. 

Рідні та сусіди й досі не можуть повірити в те, що трапилось. Кажуть, 36-річна Ліля дуже любила сина і викладала англійську у садочку: "Життєрадісна, весела, ніколи не падала духом, така весела людина". На похорон сина та дружини вже приїхав чоловік, який був на заробітках в Польщі. 

Кореспондент ТСН Тетяна Хомич

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити