image
 |  2 10 Червня 2021 | 14:37

До швидкісного інтернету вперше під'єднають понад 3,6 тис. українських сіл

Цьогоріч в Україні до оптичного інтернету вперше під'єднають 3652 сіл.

В уряді заявили про затвердження розподілу коштів для 670 громад. Ідеться про 483,8 млн грн на проєкт "Інтернет-субвенція".

"Коштами субвенції та за умови ефективних закупівель на рівні громад понад 11 тисяч соцоб'єктів і понад мільйон українців матимуть можливість уперше під'єднатися до оптичного інтернету. Серед них: 1,4 тисячі шкіл і 1,2 тисячі дитячих садочків; 2,9 тисячі медзакладів; 2,2 тисячі бібліотек; 2,9 тисячі будинків культури, сільських клубів; 350 віддалених робочих місць працівників ЦНАП. Соцзаклади, пвд'єза кошти субвенції, матимуть безплатний швидкісний інтернет до кінця 2022 року", – повідомила пресслужба уряду.

Громади, які обрали, отримають гроші з держбюджету, а потім проведуть тендер. Після цього провайдери почнуть розбудовувати мережу. Крім того, коштом субвенції забезпечать покриття Wi-Fi. Отже, кожен із відвідувачів зможе скористатися швидкісним інтернетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА зобов'язав збірну України з футболу прибрати з форми слова «Героям слава»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити