image
 |  113 19 Жовтня 2024 | 09:31

Додому повернулися ще 95 Захисників України: серед них ті, які отримали "вироки" в рф

18 жовтня відбувся 58-й обмін військовополоненими. Додому повернулися ще 95 Захисників України. Обмін відбувся за сприяння Об’єднаних Арабських Еміратів.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, інформує Цензор.НЕТ.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи РФ та були "засуджені": 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора. 

Серед звільнених з полону сьогодні нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони. Наші хлопці захищали Маріуполь, Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину, Херсонщину. Серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів. 

Зазначається, що чимало наших звільнених хлопців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування. 

Читайте також: Закрили справу за строком давності: суд звільнив від відповідальності посадовців лісової галузі Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити