image
 |  0 9 Грудня 2019 | 19:17

Домашній арешт «світить» підозрюваному у смертельному ДТП під Луцьком

Прокуратура оскаржить домашній арешт підозрюваному у смертельному ДТП під Луцьком.

Про це інформує пресслужба Волинської прокуратури.

Прокуратура Волині оскаржить в апеляційному порядку ухвалу Луцького міськрайонного суду про обрання 33-річному лучанину, підозрюваному в порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, запобіжного заходу у виді домашнього арешту в нічний час – з 22.00 до 8.00.

Як відомо волинянам, майже опівночі 07 грудня 2019 року нетверезий чоловік, перебуваючи за кермом автомобіля марки «BMW 528І», рухався вулицею Карпенка-Карого в напрямку вулиці Дубнівської із шаленою швидкістю й здійснив наїзд на жінку, яка переходила дорогу.

Читайте також: Повідомили про підозру лучанину, який вчинив смертельну ДТП у Луцьку і намагався втекти

Потерпіла загинула на місці пригоди.

Автомобіль же, водій якого, створюючи численні аварійні ситуації під час погоні, намагався утекти із місця ДТП, затримала патрульна поліція коло села Піддубці Луцького району.

Водію повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України.

Читайте також: Моторошна ДТП у Луцьку: досі не встановили особу загиблої (ФОТО, ВІДЕО 18+)

Прокурори наполягали на обранні підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою, проте суд обрав для нього домашній арешт.

Прокурори ж, оскаржуючи таке рішення, наполягатимуть на взятті підозрюваного під варту.

Читайте також: Шок! Скандальний луцький суддя відпустив з-під варти водія-убивцю, який утікав з місця події

Нагадаємо, згідно санкції ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити