image
 |  9 11 Жовтня 2020 | 18:08

Донецька фірма «Данко» на Волині «закатує» облкошти в асфальт?

Донецька фірма «Данко» таки всерйоз вирішила «укорінитися» на волинських дорогах, тендери на ремонтні роботи в області виграють один за другим. Аби освоїти чергові 16 мільйонів гривень навіть подали на тендер підроблені документи. Але цей факт не завадив їм перемогти.

Про це повідомляють «Волинські новини».

Хто закриває очі на підроблену документацію донецької фірми – у сюжеті ТРК «Аверс».

Про те, як фірма з донецьким корінням «Данко» ремонтує волинські дороги телеканал розповідав неодноразово. Кілька днів тому показували їхню роботу в селі Лище Луцького району, де асфальт клали просто в болото. В коментарях до сюжету волиняни писали, що в такий самий спосіб донецька фірма ремонтувала дороги і на Маневиччині.

А ось це вже відрізок дороги Рожище – Носачевичі – Луків. На цьому відрізку в межах Рожищенського району хазяйнуватиме теж донецька фірма. Бачимо навіть перші латки асфальту, частину ям чомусь пропустили.

Лише на цей об’єкт з місцевого бюджету фірмі «Данко» спрямують більше 16-ти мільйонів гривень. Фірма офіційно стала переможцем тендеру. А тепер найцікавіше: донецькій фірмі збираються дати мільйони з обласної казни попри те, що «Данко» подала фіктивні документи.

Серед тендерної документації фірма подає лист-підтвердження від приватного акціонерного товариства «Рівнеавтошляхбуд». У листі йдеться про те, що «Рівнеавтошляхбуд» гарантує безперебійне постачання фірмі «Данко» асфальтної суміші для ремонту. Тобто це - гарантія, що фірмі буде чим ремонтувати дороги. Лист датовано 14 серпня 2020 року. Журналісти телефонують до тодішнього очільника рівненської фірми Віктора Бредихіна, бо ж саме його підпис стоїть під документом. Але що виявляється, «Рівнеавтошляхбуд» у серпні жодних документів донецькій фірмі не давав.

Всю цю інформацію Віктор Бредихін надав і СБУ. Але зверніть увагу: такий самий документ подає і єдиний конкурент «Данко» - фірма «Євробуд плюс». Ці теж запевняють, що «Рівнеавтошляхбуд» гарантує забезпечувати їх асфальтобетоном. Дивимось на документи: дата – видані в один день. Номер листа – ідентичний. Підпис директора – немов під копірку.

Дивно виглядає і той факт, що торгів як таких майже і не було. Суттєво суму ніхто і не понижував. Запідозрити махінації з документами, мабуть, не важко навіть дитині. А от замовник робіт їх чомусь не помітив. Можливо, просто закрив очі. Виникає питання: чому?

Так от, замовником виступає державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». Створив її в лютому цього року голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко. До слова, очолює службу Ігор Свиридов – як і команда губернатора, теж зі східних регіонів, з Донецької області. В телефонній розмові він розповів, що договір із фірмою «Данко» вже підписано. Коли журналісти поцікавилися у пана Свиридова, як могли підписати з фірмою договір, якщо вона подала фіктивні документи, то почули лише відмовки.

Те, що на Волинь прийшла фірма «Данко» Ігор Свиридов називає здоровою конкуренцією. Мовляв, компанія із Донеччини приносить для волинян благо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині донецько-київський «Данко» вперше цього року виграв крупні аукціони у системі Укравтодору

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити